Tag Archives: 上海夜生活IWI

June 17, 2021

Condominio T / C+C04STUDIO

first_imgPhotographs:  Luigi MancaText description provided by the architects. The building is located in the city of Quartu S. Elena: a conurbation a few miles away from Cagliari. Despite the municipal development plan classifies the site as part of an area characterized by a consolidated fabric, the construction activities, mostly aimed at the construction of family houses and small apartment buildings, has produced in the nineties signs of transformation of the urban fabric. Incidents of illegal, poor quality control, reduced maintenance on existing buildings, the street and adjacent neighborhoods make a pleasant environment in terms of architecture and urban planning certainly not unattractive.Save this picture!© Luigi MancaThe site was previously occupied by a house whose postwar construction patio structure was inspired by the historical typology of rural homes south of Sardinia: the “house campidanese”. The low quality of construction and architecture of the building led to its demolition and the creation of a new volume in the system is determined by the memory-traces of the original. The building, which houses five apartments and a small office, is aligned on the street line and is designed with a “L” shape. The entrances of the apartments are located in the courtyard, which, though borrowed from the traditional building type, evolves to suit the contemporary use of collective housing. Save this picture!© Luigi MancaThe strict building regulations have significantly affected the main design choices, including the obligation of the vertical road openings and placement of volumes in lot. The project therefore, in dealing with the building regulations, plays on the use of the materials used in the main facade (plaster and concrete slabs of corten steel cladding). The corten surface is the element that leads from the courtyard, according to a logic of continuity and it is not interrupted by external staircase positioned slightly detached from the building.Save this picture!© Luigi MancaProject gallerySee allShow lessTrangtien Street / Studio 8ArticlesIn Progress: 8 House / BIGArticlesProject locationAddress:Cagliari, ItalyLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share “COPY” Save this picture!© Luigi Manca+ 15 Share Italy Year:  Projects “COPY” ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/63249/condominio-t-cc04studio Clipboard Photographscenter_img Condominio T / C+C04STUDIO CopyAbout this officeC+C04STUDIOOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingHousingRefurbishmentCagliariItalyPublished on June 07, 2010Cite: “Condominio T / C+C04STUDIO” 07 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: C+C04STUDIO Year Completion year of this architecture project Housing ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/63249/condominio-t-cc04studio Clipboard CopyHousing•Cagliari, Italy 2006 Condominio T / C+C04STUDIOSave this projectSaveCondominio T / C+C04STUDIOlast_img read more

Written by : , No Comments on Condominio T / C+C04STUDIO,Category: gomasbmn- Read More