Tag Archives: 上海夜生活MNZ

June 17, 2021

North Curl Curl House / Rolf Ockert Design

first_img Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/895611/north-curl-curl-house-rolf-ockert-design Clipboard Architects: Rolf Ockert. Architect. Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/895611/north-curl-curl-house-rolf-ockert-design Clipboard North Curl Curl House / Rolf Ockert Design ArchDaily Manufacturers: Alspec, CDK stone, Colorbond, Miele, SupawoodSave this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertRecommended ProductsWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWoodBruagBalcony BalustradesWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingText description provided by the architects. The clients fulfilled their dream to live by the beach when they bought one half of a new subdivision of a double size block on a quiet street with great views across the road to the lagoon and beach of North Curl Curl.Save this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertThe house was designed “upside down”, with the living areas upstairs and the bedroom downstairs as the best views are naturally from the higher level.Save this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertThe living area is open plan across the entire footprint of the house, creating not only view and natural breeze across that level but also an enormous feel of generosity, unexpected on the rather small block.Save this picture!Upper Level PlanCouncil regulations asked for a steep angled setback from a rather moderate height on, aiming to encourage pitched roof forms. We employed that rule differently, designing instead a two-layered roof within the given envelope, gaining light and 360 degree sky views as well as natural breeze and a ceiling height that adds to the feeling of generosity.Save this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertThe layout is all about the view, concentrating the sitting area and dining table at the very eastern front, together with the font terrace closest to the panoramic view of the Pacific Ocean. The kitchen sits in the centre, well positioned for the traditional hub of family life.  To the East is a large deck and BBQ area, for dining on those days of uncomfortably strong ocean winds, as well as a study area for kids and parents, aiming to maximise the activities in the common area.Save this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertDownstairs the Master Bedrooom sits in the front, getting those wake-up views to die for, as does the Ensuite Bathroom. Two bedroom for the kids, yet to earn the top spot. To the rear a rumpus room opens up to the garden and pool, the latter extending deep under the house in order get a decent lap’s swim. The interweaving of pool and house ensures that the water is apparent from most areas of the house, and that the reflections of the water in the pool throw a playful pattern of light on the ceilings at certain times of day.Save this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertAn underground Garage takes two cars without interference with the priced views and accommodates laundry and storage areas.. Save this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertThe house is constructed of brick walls on the lower level to provide the comfort of high thermal mass and steel upstairs to enhance the lightness, airiness and generosity that signify this level.Save this picture!Long and Short SectionsPriority was given to natural lighting and ventilation over artificial wherever possible in order to promote a responsible use of energy. Other environmental measures include rainwater harvest, solar photovoltaic panels and a focus on low energy, recyclable and low emission materials throughout. Save this picture!© Luke Butterly and Rolf OckertProject gallerySee allShow lessAuditorium in Agastya International Foundation / Mistry ArchitectsSelected ProjectsSchool of Education of the Autonomous University of Yucatán / Departamento de Proyec…Selected Projects Share North Curl Curl House / Rolf Ockert DesignSave this projectSaveNorth Curl Curl House / Rolf Ockert Design CopyHouses•North Curl Curl, Australia 2018 Year: center_img Area:  340 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Luke Butterly and Rolf Ockert+ 35Curated by María Francisca González Share Projects Houses CopyAbout this officeRolf Ockert. Architect.OfficeFollowProductsSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNorth Curl CurlAustraliaPublished on June 08, 2018Cite: “North Curl Curl House / Rolf Ockert Design” 08 Jun 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Australia Photographs:  Luke Butterly and Rolf Ockert Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY”last_img read more

Written by : , No Comments on North Curl Curl House / Rolf Ockert Design,Category: ecjcoluf- Read More